Inredningssmide

Vi tillverkar efter kundens ritningar eller ideér samt hjälper till med lösningar och förslag på förbättringar. Vi följer hus AMA gällande regler och förordningar. Några exempel på produkter vi tillverkar är: trappor, handledare, räcken, grindar, handikapp-ramper, luckor, staket och olika typer av utgångssnurror.

Genom våra trygga samarbetspartners kan vi erbjuda alla typer av ytbehandlingar, ex pulverlack, våtlack, varmförzinkning, elförzinkning och polering. Även vatten/laser skurna detaljer och blästring. Vi kan också erbjuda glas för att komplettera våra smidesprodukter.

Byggnadssmide

Stålkonstruktioner

Vi tillverkar exempelvis takstolar och utbyggnader, gör ombyggnationer, avväxlingar och olika typer av stolpar/stöd. Vi tillverkar även småcontainers anpassade för olika lastbärare, dessa containers används ofta av parkförvaltningar och kommuner.

Cortenstål

Vi tillverkar rabattkanter, boulebanor och mycket mer i cortenstål allt enligt kundens önskemål. Flera olika tjocklekar och längder kan tillverkas, i verkstaden finns kantpress, vals och sax. Corten är en ståltyp som är mycket mer motståndskraftig mot korrosion än vanligt stål. Efter en viss tid bildas en jämn rost yta på plåten, skiktet bildar en skyddande hinna som förhindrar fukt från att tränga in i materialet och orsaka vidare korrosion, vilket gör den ypperlig att använda som rabattstöd i utemiljöer. Vi använder oss alltid av cortenstål till rabattkanter för att plåten ska få en fin patina och kunna stå ute obehandlad under många år.

Specialkonstruktioner

Vår drivkraft är att utveckla nya lösningar utifrån våra kunders önskemål.