X
GO
Hur används ett lyftbord?
Syftet med ett lyftbord är att förenkla arbetet och slippa tunga lyft. Lyftbord är väldigt lämpligt att ha vid en lastkaj. Om det kommer en bil med bakgavelhiss kör man ner saxlyftbordet i botten och bordet ”försvinner”. Kommer däremot en bil utan bakgavelhiss lossas lasten på marken och sedan körs  varorna upp på kajen med hjälp av saxlyftbordet.

 

 

Vilket lyftbord ska jag välja?
Lyftbord finns i många storlekar och former, helt beroende på vad det skall användas till. Vi erbjuder bland annat följande lyftbord men det finns också många speciallösningar att välja på, kontakta oss gärna för ett förslag. Några av ”standard” lyftborden är:

Lyftbord med Enkelsaxar

– dessa lyftbord är ett av de populäraste borden då det finns i mängder av olika utföranden. Dessa klarar allt från 200 kg till 10 ton i lastvikt och finns från 90 cm längd till 5 meter. Dessa bord placeras ofta i en anpassad grop för att nå jämn höjd med golvet. 
Produktblad enkelsaxar


Lyftbord med dubbelsaxar – alla lyftbord är uppbyggda med en ”sax” under. Leden i mitten gör att saxen då kan fälla ihop sig – bordet går ner i botten, eller sträcka på sig – bordet går upp. Dessa lyftbord med dubbelsaxar kan nå mycket högt då de har två saxar på varandra. Några av dessa modeller går ända upp till 5,9 meter.
Produktblad dubbelsaxar

Lågbyggda lyftbord – alla lyftbord drivs av en motor som vanligtvis är placerad under bordsskivan. I detta fall är aggregatet placerat en bit ifrån själva lyftbordet vilket gör att lyftbordet endast bygger 8 cm. Dessa är ett bra alternativ om man inte har möjlighet att göra en grop till lyftbordet.

 

 

Ring oss gärna så kan vi rekommendera ett bord som passar er.
Fundera först gärna igenom nedanstående frågor.
  • Hur högt ska lyftbordet kunna lyfta?
  • Hur mycket last ska lyftbordet bära?
  • Vad ska lyftbordet användas till? Personbefodran eller varor?
  • Finns det möjlighet att göra en ”grop” till lyftbordet? Vad är det för underlag där lyftbordet ska placeras?

Viktiga saker att ta med i valet av lyftbord

Belastning Vilken belastning ska bordet klara? maxvikt, viktfördelning, tryck, körbar bordskiva, sidokraft

Intensitet - Hur många cykler kommer bordet gå? hur ofta? hastighet.

Precision - Finns ett givet läge? tex en lastkaj eller ett golv där du vill ha ett automatiskt stopp så är gränsläge ett självklart tillval.

Miljö - Inomhus eller utomhus, dammiga, fuktiga eller miljöfarliga miljöer utgör en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer bord

Säkerhet - Manövrering, klämmrisk eller halkrisk, det finns mycket risker att ta med i beräkningen.

Ergonomi - Att välja ett lyftbord är ett stort steg mot en mer ergonomisk arbetsplats, men det finns många tillbehör och kundanpassningar som gör det lättare för hälsan.

 

 


Vad är ett saxlyftbord?
Ett lyftbord är ett hjälpmedel för att transportera personer/produkter mellan exempelvis två eller flera vilplan eller våningar. De vanligaste är hydrauliska lyftbord och drivs med 3-fas. Det finns också elektriska som drivs med vanlig hushållsström.

Alla lyftbord är försedda med en klämskyddsram vilket gör att om någon skulle befinna sig under bordet eller vara på väg att klämma sig så slår nödstoppet till automatiskt.


 

Produktkatalog

Klicka på bilden för att öppna katalogen.

Varför oss?

Vi har ett vinnande koncept, hos oss finner du helhetslösningen!
Vi säljer, installerar och tillverkar i egen regi specialkontruktioner efter kundens önskemål.
Vi utför även service och reparationer och har välutrustade servicebilar som har de vanligaste reservdelarna med sig direkt ut till dig.